вівторок, 15 грудня 2015 р.

ШЕК




ОРГАНІЗАЦІЯ РОБОТИ ЄВРОПЕЙСЬКИХ КЛУБІВ
Заснування  європейських клубів у школі – це лише один із багатьох способів досягнення важливої мети щодо розвитку європейської свідомості. Основне завдання євроклубу “Європа Плюс” - виховання в дітей ціннісного ставлення до суспільства, держав світу, культури, миру і толерантності, Європейської співдружності і співтовариства. 

Програма євроклубу Сатанівської школи “Європа Плюс” складається з 4-х частин: 
І частина - історія утвердження Європейського Союзу та Європейська інтеграція України
 ІІ частина – Європейська культура (передбачає ознайомлення учнів з матеріальними та духовними цінностями європейської культури).
ІІІ частина – ознайомлює з системою освіти в країнах Європи. Вихованці знайомляться з найвидатнішими досягненнями освіти і науки на різних етапах історичного розвитку Європейського Союзу і технологіями формування культури здоровיя Європейського та Євроантлантичного простору.
ІV частина – це програма розвитку дитячого та молодіжного руху в країнах Європейського Союзу.

Форми клубної роботи.
Євроклуб являє собою об’єднання секцій, які працюють за напрямками, враховуючи інтереси школярів. В творчій діяльності євроклубу прийняті будь-які форми масової та клубної роботи: розвиток дитячої дипломатії (зустрічі, листування, подорожі), організація дозвілля дітей: складання і проведення національних ігрових програм, концертно-театральна діяльність, фольклорні свята, проведення вечорів міжнародної дружби, дискусій на теми збереженню навколишнього середовища, демократії та гуманізму, милосердя, ярмарки миру та толерантності, проведення миротворчих акцій та благодійних концертів, волонтерська діяльність.

Немає коментарів:

Дописати коментар